kuva1 kuva2 kuva3 kuva4

Pilates, SPS, MNW


Pilates

Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka vahvistaa erityisesti keskivartalon syviä lihaksia, parantaa ja ylläpitää ryhtiä sekä selän terveyttä. Pilates on kokonaisvaltainen liikuntamuoto, jonka avulla saa voimakkaan, tasapainoisen ja ryhdikkään kehon.

Pilates sopii miehille ja naisille, kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille niin aloittelijoille kuin huippu-urheilijoillekin. Pilateksen avulla saat helpotusta niska-hartiaseudun vaivoihin ja selkäkipuihin sekä treenaat itsellesi tasapainoisen, sulavalinjaisen ja vahvan lihaksiston. Pilatesharjoittelu parantaa myös nivelten liikkuvuutta ja lihasvenyvyyttä sekä opettaa käyttämään kehoa tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon lihakset yhdessä ryhtiä tukevien lihasten kanssa vahvistuvat.  Pilates kehittää kehotietoisuutta ja kehon todellista hallintaa. Pilatesmenetelmä on somaattinen menetelmä, joka herättää ja vahvistaa omaa kykyämme tuntea ja korjata itseämme. Pilatesharjoittelusta on myös paljon hyötyä muiden liikuntalajien harrastajille ja sen avulla saa uuden näkökulman esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, kävelyyn, juoksuun, tanssiin tms.

Tavoitteena on oppia kehon fysiologisesti oikeanlainen ryhti ja tapa liikkua sekä saada rento, vahva ja hyvinvoiva keho!

Somatic Pilates on huippuunsa hiottu kehonhallintatekniikka, jossa nykyaikainen tutkimustieto ihmiskehon toiminnasta yhdistyy pilateksen perinteeseen. Somatic Pilatesta saavat ohjata vain laajan koulutuksen käyneet Somatic Studion sertifioimat ohjaajat.

Pilatesharjoittelun kuusi pääperiaatetta: hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, täsmällisyys ja virtaavuus.


Pilatesharjoittelu:

  • vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti
  • parantaa ja ylläpitää ryhtiä
  • pitää selän terveenä
  • lisää kehontuntemusta ja -hallintaa
  • kehittää tasapainoa
  • parantaa keskittymiskykyä, kestävyyttä ja koordinaatiokykyä
  • lisää kehon ja mielen kokonaisvaltaista hyvinvointia


      kuva5

SPS - Spiral Stabilization

Spiral Stabilization (SPS) on tsekkiläisen lääkärin, Richard Smišekin, yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se on tehokas erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa sekä selän toiminnallisuuden parantamisessa. Yksi harjoittelun päätavoitteista on koko kehon optimaalinen ja hallittu liikesuoritus, joka tapahtuu spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimisen avulla. Tarkoin suunnitelluilla liikkeillä eri lihasketjuja voidaan harjoittaa, vahvistaa, rentouttaa ja venyttää. Kaikissa harjoituksissa korostuu vatsalihaskorsetin merkitys.

Alunperin mm. skolioosin ja välilevynpullistumien hoitoon kehitetetyn SPS-metodin tuloksellisuus on todistettu yksityiskohtaisten EMG-analyysien avulla. Se on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja on nykyään suosittu harjoittelu- ja terapiamuoto eri puolilla maailmaa. Metodi parantaa tasapainoa ja kehonhallintaa sekä arkiliikkumisen, kuten kävelyn, tekniikkaa ja koordinaatiota. Myös eri lajien urheilijat ovat löytäneet metodin tuomat edut ja sitä käytetäänkin monien lajien urheiluvalmennuksessa oheisharjoitteluna.

Harjoitukset tehdään pääosin seisten erityisesti lajiin kehitettyä kuminauhavastusta käyttäen. Harjoittelun alussa sekä mm. selän kiputiloissa ja ongelmissa monet harjoitukset on mahdollista tehdä myös istuen. Osassa harjoituksissa käytetään apuna myös sauvoja ja tukevia pikkumattoja.

MNW - Modern Nordic Walking

Tulossa lisätietoa...